Aan tafel bij de familie Scharre: "Gelukkig komt de bakker aan huis"

05/01/18 om 10:30 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 11:50

Bij Luc Scharre en Marie-Josée Demuynck uit Kooigem is er altijd plaats vrij aan de tafel. "Als de kinderen en kleinkinderen komen, kan er gauw een stoel bijgeschoven worden."

Woensdagmiddag, iets over 12 uur. Bij Luc Scharre (65) en Marie-Josée Demuynck (63) in de Kooigemse Lentewijk heerst een gezellige drukte. Wanneer de kleinkinderen komen eten, laat Marie-Josée hen het menu kiezen. "Jullie hebben geluk", knipoogt ze. "Vandaag kozen ze voor pasta met ham, witte saus en broccoli. Gezond maar heel lekker. Onze kleinkinderen Victor (5) en Mateo (bijna 4) komen hier heel graag eten. Ze zijn echt twee handen op een buik. Liefst van al altijd samen. Hun mama's - en onze dochters - Sandrine (33) en Pauline (28) werken allebei bij het Wit-Gele Kruis. Als zij niet moeten werken, komen ze op woensdag ook mee aan tafel. Ook het zoontje van Dimitri (39) kijkt er elke week naar uit. Als de kroost langskomt, kan er gauw een stoel bijgeschoven worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!