Aalbeke, Rollegem en Kortrijk West hebben nieuwe gebiedswerker

Trui Dejonghe. (Foto EDB)
Redactie KW

Trui Dejonghe is de nieuwe gebiedswerker voor Aalbeke, Rollegem en Kortrijk West, Sint-Elisabeth en Sint-Rochus. Ze staat vanaf nu onder meer in voor het organiseren van participatie- en overlegmomenten. “Het is de bedoeling om opmerkingen van de inwoners door te geven aan en te bespreken met het stadsbestuur”, stelt ze.

Trui Dejonghe (30) woont met haar partner Bart Delrue en hun kinderen van 3, 5 en 12 jaar in Heule. Ze is afkomstig uit Poperinge. “Ik studeerde in Kortrijk sociaal werk met afstudeerrichting sociaal cultureel werk en ben er uiteindelijk ‘blijven plakken’,” lacht ze. Na twee jaar in Kortrijk gewoond te hebben, woont het gezin ondertussen al zes jaar in Heule. Trui werkte eerder twee jaar in de Lovie in Poperinge, twee jaar voor Samana en bijna vijf jaar voor Kazou. “Jeugdwerk heeft natuurlijk wel een beetje een ‘einddatum’, en ik keek daarom uit naar een nieuwe job. Die is er sneller dan verwacht gekomen, maar is helemaal mijn ding.”

Variatie

Truis taak als gebiedswerker bestaat erin participatiemomenten te organiseren bij grotere projecten en op die manier te zorgen dat iedereen op de hoogte is. Ze zetelt ook in verschillende overlegmomenten. “Nu ben ik nog volop bezig mijn netwerk uit te bouwen en leer ik intern de diensten kennen. Geleidelijk aan kan ik dan extern met verschillende mensen samen zitten”, legt ze uit.

Ze werkt vooral vanuit het stadhuis en gaat ter plaatse voor overlegmomenten. “Voor Kortrijk West vinden die momenten plaats in De Condé waar we lokale actoren samen brengen. In Rollegem luister ik in de gemeenschapsraad en in Aalbeke ga ik bij Arko horen wat er leeft. Ik kan opmerkingen en informatie meegeven uit of doorgeven naar het stadsbestuur, zaken bespreken en terugkoppelen.”

Trui krijgt dus een zeer gevarieerde job voorgeschoteld. “Ik kan telkens met verschillende mensen bezig zijn, dingen opstarten, afwerken en weer nieuwe dingen gaan zoeken na het afsluiten. Deze variatie zorgt voor een hele uitdaging“, glundert ze. Dat ze in Groot-Kortrijk woont, maar wel buiten de gebieden waar ze werkt, vindt Trui naar eigen zeggen een groot voordeel. “Je kijkt als buitenstaander, toch anders dan wanneer je er zelf bij betrokken bent of midden in zit. Het wordt zeer interessant, al moet ik natuurlijk nog veel verenigingen leren kennen.” Het team van Kortrijkse gebiedswerkers bestaat naast Trui uit nog vier mensen.

Lokaal cultureel

In haar vrije tijd probeert Trui nu en dan eens te gaan lopen. Ze is ook graag creatief bezig met naaien en koken. “Met drie kinderen in huis heb ik ook een goed gevuld programma”, zegt ze. Trui en haar partner genieten ook graag eens van een weekendje weg en van een optreden. “Grote zalen zoals het Sportpaleis of Vorst Nationaal spreken ons niet zo erg aan, maar een plaatselijk optreden in De Kreun of een voorstelling in de Schouwburg doen we wel graag.” (Els Deleu)

(EDB – foto EDB)

8510_Rollegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier