‘Aalbeke feest’ geeft de Corneliusfeesten schwung

Het nieuw feestcomité met v.l.n.r. Xavier Werniers, Frank Velghe, Vincent De Wulf, Dieter D'Alwein, Vincent Verraest, Brecht Ketels met Miel Ketels, Collins Lecluyse, Hanne De Wispelaere en Evy Santy. © EDB
Redactie KW

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september vinden in Aalbeke opnieuw de Sint-Corneliusfeesten plaats. Op zaterdag is er een programma van Aalbeke Feest, een nieuw in het leven geroepen feestcomité.

“Er was nog weinig te doen tijdens de Sint-Corneliusfeesten in Aalbeke en vanuit Arko werd een oproep gedaan naar medewerkers voor een nieuw feestcomité”, stelt Dieter D’Alwein. “Wij zorgen voor een volledig programma op zaterdag op het kerkplein, dit van 11 tot 23 uur.” De comitéleden vertellen dat het de bedoeling is om op jaarbasis nog één of twee activiteiten samen met de verenigingen te organiseren. Er werd een oproep gedaan in Arko naar mensen die zich hiervoor wilden inzetten.

Tornooi op kerkplein

Het programma van Aalbeke Feest (AF) start om 11 uur met een petanquetornooi. Hiervoor kan je nog tot woensdagmiddag 19 september inschrijven in De Labberleute of via info@aalbekefeest.be . Deelnemen kost 10 euro per team van twee (doublette in petanquetermen) en iedereen krijgt een prijs. “Er worden petanqueterreinen aangelegd aan de kerk. Er zijn twee wedstrijden via trekking, en dan spelen de winnaars telkens tegen elkaar met rechtstreekse uitschakeling. “We vermoeden dat de finale rond 16.30 uur kan gespeeld worden.”

In de namiddag zijn mensen met kinderen welkom. Tussen 14 en 17 uur is er kinderanimatie met onder meer een klimmuur, een speleobox, grime, ballonplooien, gekke kapsels, en reuzezandbak en Theater Frustrator. Tussen 18 en 19 uur wordt er op het kerkplein nog een korte klucht gespeeld door de PlanKtrekkers. Deze wordt geregisseerd door Xavier Werniers.

Optredens

Vanaf 17 uur beginnen de optredens met onder meer ‘de man van Atlantis’, een ludieke dj uit Waregem, Definitivos, een Kortrijkse punkband en Two Russian Cowboys, een groep van mensen uit Lauwe en Rekkem die ontstond aan de toog van de Labberleute, en die de draad weer op nam. Er wordt afgesloten met coverband The Green Onions. Om 23 uur start de afterparty in oc Aalbeke, en dit ten voordele van het Chirolokaal.

De Corneliusfeesten starten op zondag 16 september met de noveen en zegening in de Sint-Corneliuskerk. De kerk is de hele week open van 14 tot 17 uur. De kermisattracties staan van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september aan het oud gemeentehuis. VALK stelt het hele weekend tentoon en verloot op zondagavond enkele werken.

Corneliusontbijt

Op zondag is er het Corneliusontbijt in oc Aalbeke. Kaarten hiervoor zijn te koop aan 5 euro voor iedereen vanaf 12 jaar in het oc en in ‘t Bergske en ‘t Krantenhuisje. Kinderen onder de 12 jaar komen gratis mee. De korte klucht van de PlanKtrekkers wordt nog enkele keren opgevoerd. De Landelijke Gilde zorgt voor een aperomoment en de harmonie voor een restaurant in de basisschool. Er is ook kinderanimatie in het oc, de boekenbeurs van het Davidsfonds, de wafelbak door de Chiro en een wielerproef voor miniemen. Ze Quaffeurz, een gekke muziekband zorgt voor de nodige animatie.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier