600 handtekeningen in anderhalve week voor hondenlosloopzone in Geluveld

Redactie KW

Els De Rore (51) uit de Zonnebeekse deelgemeente Geluveld verzamelde met enkele buurtbewoners 600 handtekeningen voor een hondenlosloopzone in Zonnebeke.

“In een hondenlosloopzone kunnen honden vrij ronddartelen onder toezicht van hun baasje”, vertelt ze. “Buiten zo’n afgesloten zone is het verboden dat honden vrij rondlopen, want ze kunnen weglopen of andere weggebruikers lastigvallen. In Lauwe kwam er 4 jaar geleden een hondenzone in het Preshoekbos, ook na een petitie. Wij gaan een 2-tal keer per week naar Lauwe met onze honden, maar dat is een 25-tal min rijden. Het hondenuitlooppark in Ieper vinden we te klein voor grote honden. Zonnebeke is een bosrijke gemeente, waarom kan dit hier niet? In een bos kom je regelmatig wandelaars met een hond tegen. We denken dat enkele hectare bij het bos aan de Kleine Ieperstraat in Zandvoorde een geschikte locatie zou zijn. Onze petitie moet de gemeente en Agentschap Natuur en Bos tonen dat er een draagvlak is.”

Burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) kreeg de handtekeningen afgelopen weekend overhandigd. “Ik ben pro”, zegt hij. “We moeten nu afwachten wie er bestuurt na de verkiezingen. Het punt staat alleszins op het programma van ons kartel #TEAM8980.” Ook Lijst Passendale steunt het project. “Ik trok mee aan de kar bij de gemeente voor deze mensen”, aldus lijsttrekker William Doom. “Dit zal het sociaal contact onder baasjes bevorderen. We pleiten ook voor hondentoiletten, onder meer aan het kasteeldomein, Tyne Cot Cemetery en deze toekomstige loopweide. Dit zijn metalen installaties met kleine plastic zakjes en een opvangbak met kleine opening om de uitwerpselen ondergronds te recupereren.”

(TP – Foto TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier