50 appartementen voorbehouden voor Oostendenaars op Oosteroever

12/10/18 om 14:46 - Bijgewerkt op 11/10/18 om 14:47

Op Oosteroever maakten het Autonoom Gemeentebedrijf Grond- en Bouwbeleid (AGGB) en bouwheer Burco Coast deze week de plannen bekend rond een project om wonen op Oosteroever betaalbaar te maken voor Oostendenaars en Oostendse gezinnen met een gemiddeld inkomen. Het project omvat 50 wooneenheden die worden voorbehouden aan een welbepaalde doelgroep. Wie beantwoordt aan een reeks voorwaarden kan vanaf nu intekenen om na evaluatie kans te maken op het recht van aanschaf op een van deze woningen.

Burco Coast werd door AGGB en het Stadbestuur gevraagd om een kwaliteitsvol en betaalbaar woonproject te realiseren dat zich volledig integreert in het geheel van nieuwe ontwikkelingen langs de Hendrik Baelskaai. De keuze naar locatie viel daarbij op de hoek van de Victorialaan en de Liefkemoresstraat. Daarmee wordt het project het eerste gebouw aan de nieuw aan te leggen 'Cityriver', het ambitieuze project dat van de vroegere industriële site die Oosteroever eigenlijk is, een leefbare en aangename residentiële omgeving te maken. Dat gebeurt door de aanleg van een kunstmatige stroom afgelijnd met wandelpaden, groen en andere voorzieningen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!