45ste Boter-en Kaasfeesten Diksmuide

De reuzen bleven binnen. © (Foto AC)
Redactie KW

In Diksmuide zijn de 45ste Boter-en kaasfeesten volop aan de gang. De voormiddag startte met buien en daardoor kwam er ook minder volk naar Diksmuide afgezakt, toch waren er vele tientallen die de regen trotseerden en genoten van alles wat Diksmuide vandaag te bieden heeft.

Om 10 uur ging de eerste boter-en kaasworp door, er volgen er nog deze namiddag om 14, 15, 16 en 17 uur. De Kon. Harmonie De Burgerskring gaf ondanks de regen toch een concertje op het grote podium voor het stadhuis doch de intronisatie van de ridders kon niet buiten doorgaan en werd in de hall van het stadhuis gedaan. Er werden drie nieuwe ridders geslagen: Isabel Cooppoman, lt kolonel Christophe Onraedt en Ronny Vanhooren. Ondertussen werd het middag, klaarde de hemel op en kwamen er volop mensen toe in Diksmuide.

Deze namiddag is nog heel wat te beleven: optredens van El Sancha , Louis Flion, Siham, en van Dino Dimaro, rondgang van de Kaasbollenfanfare, rommelmarkt in de Kiekenstraat en op de Vismarkt; in verschillende straten eet-en drinkgelegenheid en natuurlijk niet te vergeten centraal op de Grote Markt de boter-en kaaskraampjes en rond de Grote markt de gewone marktkramen en de kinderboerderij met dan ook in de Gen. Baron Jacquesstraat de lokale handelaars die hun beste beentje voorzetten en doorheen het hele gebeuren vele standen met ambachtslieden. Kortom de moeite om eens tot in Diksmuide te gaan.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier