38 keer op bedevaart naar Oostakker

Frank De Smyter en Christ Vanackere hebben de organisatorische touwtjes in handen. © IVD
Redactie KW

Frank De Smyter en Christ Vanackere bereiden de 38ste bedevaart naar Oostakker weer tot in het kleinste detail voor.

“Met de inschrijvingen loopt het momenteel erg vlot“, vertellen de initiatiefnemers. “Naast onze vaste kern mogen we elk jaar talrijke nieuwe gezichten verwelkomen, met daarbij opvallend veel jongeren. Sommige zijn op zoek naar een zekere houvast, terwijl andere jongeren onze bedevaart misschien wel als een uitdaging of ervaring beschouwen omdat wij tijdens de nacht stappen. Het ziet er dus naar uit dat wij opnieuw met een groep van zestig tot tachtig bedevaarders naar Oostakker zullen stappen. Aan de formule hebben wij de afgelopen decennia amper gesleuteld. Dat wij over een prima formule beschikken, is trouwens de verdienste van de stichters wijlen Dirk Allemeersch en Luc Delodder, die de eerste vijfentwintig jaar de organisatie op zich namen.”

“We vertrekken zondag 27 mei om 3 uur. Het is een echte bedevaart, onderweg bidden we. In Deinze houden we halt in de parochiezaal De Volkskring, niet zo ver van de vorige stopplaats. Daarna gaat het via het rustige Bachte-Maria-Leerne naar onze tweede halte in de prachtige locatie d’Oude Abdij in Drongen. In Oostakker wacht pastoor Boone ons op in de basiliek waar hij de eucharistieviering speciaal voor ons voorgaat. Om 13 uur kunnen de bedevaarders gratis gebruik maken van de bus, die hen terug naar Sint-Eloois-Vijve brengt.” (IVD)

Inschrijving: Giks, tel. 056 60 39 16; Frank De Smyter, tel. 056 32 59 09; Christ Vanackere, tel. 056 61 42 20; of via frank.de.smyter@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier