36ste Skalulfeesten topper tijdens kermisweek in Lendelede

De organisatoren van de Skalulfeesten met zittend: Liese Decroubele (links) en Marieke Malysse en staand v.l.n.r. Robbe Decroubele, Kevin Vangheluwe, Mathieu Deneir en Simon Naessens. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

De Skalulfeesten zijn, traditioneel op de Oude Gemeentekoer, toe aan de 36ste editie. “Drie dagen lang is er muziek en animatie van de bovenste plank voor zowel kinderen, jong en iets minder jong”, zegt Kevin Vangheluwe van de werkgroep Skalulfeesten. “Een topper in de kermisweek!

De eerste Skalulfeesten dateren al van 1983 en werden toen georganiseerd ter gelegenheid van de verbouwingen en de heropening van het toenmalige jeugdhuis. Ze zijn nog altijd een vaste waarde op de festivalkalender in de provincie.

De intussen 36ste editie van die Skalulfeesten start op vrijdag 24 augustus met een openluchtfuif. “Op vrijdag moeten we uiteraard dansen, nog eens dansen en koele pintjes drinken”, zegt Kevin. “Starten doen we met de winnaars van de DJ-contest T-Pulse & Clyde. Met hun aanstekelijke mix kon dit duo de jury overtuigen van hun kunnen. Daarna mag de bekende DJ T. Mastis het beste van zichzelf geven. Van 1 tot 3 uur zaterdagmorgen mag Blvckprint op het hoofdpodium de eerste avond afsluiten. Deze Roeselaarse dj tekende twee jaar terug een contract bij Armada Music, het label van topartiest Armin Van Buuren. Met ‘Memories’ had hij een hit te pakken waarmee hij erkenning kreeg van o.a. David Guetta en Steve Aoki. Aan een tweede podium in ‘The Garden’ kan het publiek rustig genieten van de betere techno- en housebeats van o.a. Murani en Brash in een zomerse setting. Resident dj Herman Heuning zal ervoor zorgen dat er nog tot in de vroege uurtjes gedanst kan worden op de afterparty die plaatsvindt binnenin het jeugdhuis.”

Kabouter Plop

Op zaterdagnamiddag 25 augustus mogen de kleinsten in hun handen wrijven want niemand minder dan Kabouter Plop komt langs voor een namiddag vol plezier. “‘s Avonds brengen we een mix van allerlei genres waarmee we de aanwezigen gelukkig zullen maken. Starten doen we met de bende van Tough Titty, een heavy metal-tribute band die vooral covers uit de Eighties brengt. Ride This Train mag daarna het podium bestormen. In een originele en beklijvende set bezingt, looft en bezweert deze Johnny Cash Tribute band hun muzikale held. Als laatste band komen de rockliefhebbers aan hun trekken met Teddy Picker, de bekende tributeband van de wereldbekende groep Arctic Monkeys . De Oude Gemeentekoer zal wederom op zijn onstabiele grondvesten daveren. Nadat hij al enkele jaren de afterparty mag verzorgen op zondagavond krijgt dj Veste dit jaar de meer dan verdiende eer om het hoofdpodium op zaterdag af te sluiten. De afterparty in het jeugdhuis zal naar jaarlijkse traditie tot in de vroege uurtjes verzorgd worden door dj Kostermans.

Beerpong

De derde en laatste dag van ons feestweekend, zondag 26 augustus, is er geen comedy meer. “De vorige edities was er daar minder en minder belangstelling voor omdat het optreden meestal na het Beerpongtornooi plaatsgreep en dat was niet het ideale moment”, zegt Joris Lagae van het Skalulbestuur. “Wie het hele weekend gefeest had, de zondagnamiddag meedeed aan het Beerponggtornooi en dan om 17 uur naar de comedyshow ging kijken, was geen ideaal gezelschap voor degenen die dat weekend niet gefeest hadden. Een comedy-avond komt er nog wel, maar op een ander moment in het jaar.”

De zondagnamiddag start met het jaarlijkse Beerpongtornooi, verzorgd door de oud-leiders van de plaatselijke Chirojongens. ” Men gaat op zoek naar de opvolgers van ‘Team Brian’. Wie dit tornooi niet wil volgen kan terecht in ‘The Garden’ waar er een Thé Dansant georganiseerd wordt door de mensen van Rejected. Uiteindelijk worden de Skalulfeesten afgesloten in het jeugdhuis met een afterparty. Jong talent Doctor Dav krijgt de eer om zich te bewijzen aan het grote publiek.”

De werkgroep Skalulfeesten bestaat uit volgende Skalullers: voorzitter Liese Decroubele, Marieke Malysse, Mathieu Deneir, Louis Vandeburie, Hannes Buyse, Kevin Vangheluwe, Robbe Decroubele, Emiel Goemaere, Lotte Spillebeen en Sylvie Vandaele.

(IB)

Tickets kosten op vrijdag 5,50 euro, op zaterdag 12,50 euro en combitickets 17,50 euro. De zondag is gratis. Alle verdere info omtrent het driedaagse festival en online tickets vind je op de Facebookpagina ‘Skalulfeesten’, info@skalulfeesten.be en www.skalulfeesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier