36 mensen onderschept tijdens controle in en rond haven Zeebrugge

© BELGA
Redactie KW

Op 22 februari 2018 werd in de wijde omgeving van de haven van Zeebrugge nazicht verricht naar de aanwezigheid van transmigranten. 37 politiemensen van federale en lokale politie namen aan de actie deel, bijgestaan door een migratiehond en een drone.

Ook de dienst vreemdelingenzaken nam deel aan de actie. In totaal werden 36 mensen onderschept, waarvan 20 personen die beweerden van Algerije afkomstig te zijn (andere nationaliteiten: Libië, Palestina, Marokko, Syrië, Tunesië en Eritrea).

Een vrouwelijke controleur van de Lijn raakte in Blankenberge lichtgewond aan de hand na een incident met een transmigrant die de vlucht wilde nemen. Een andere transmigrant werd naar de gevangenis overgebracht ingevolge een openstaand bevel tot gevangenneming.

‘s Morgens (vòòr de actie) werden al vier transmigranten aangetroffen in een leegstaand pand. Tijdens afgelopen nacht (donderdag op vrijdag) werden 2 Albanezen aangetroffen in de haven van Zeebrugge, alwaar zij waren ingeklommen op de terreinen van P&O.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier