300 Heistse buurtbewoners verzetten zich tegen de komst van sikhtempel

Redactie KW

In naam van driehonderd buurtbewoners overhandigde Marianne Vermeulen aan het gemeentebestuur een petitie tegen de komst van een gebedshuis. De buurtbewoners vinden dat een tempel niet thuishoort in een woonwijk en dat het gemeentebestuur hun grieven negeert.

Ruim driehonderd handtekeningen verzamelde Marianne Vermeulen haar buurtcomité tegen de komst van een sikhgebedstempel. “De tempel zou er in een voormalig handelspand in de Hendrik Consciencestraat in Heist komen. Op uitzondering van twee buurtbewoners ondertekenden alle bewoners van onze straat en de omliggende straten de petitie”, aldus Vermeulen.

“Het pand leent zich simpel niet voor een tempel. De verdeling van de woon- (52%) en winkelruimte (48%) wordt niet gerespecteerd. Er is enkel een klein woongedeelte op de tweede verdieping voor een priester voorzien. De rest is gebedsruimte. De brandveiligheid hangt met haken en ogen aan mekaar. Eerst sprak men van een veertigtal sikhs die in de tempel zou komen bedden. Daarna waren het er zeventig en nu spreek men van een groeiende gemeenschap. De Sikhs gemeenschap in Brugge blijkt nu ook op zoek naar een gebedshuis… Een gebedshuis hoort niet thuis in een woonwijk. Bovendien blokkeert het gemeentebestuur iedere dialoog. Vandaar deze petitie.”

(DM – Foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier