2.000 zakjes met 'snoep voor de warmste poep' te koop voor de Pamperbank

06/12/17 om 09:00 - Bijgewerkt om 08:59

De West-Vlaamse pamperbank bedacht een originele actie voor 'De Warmste Week' van Studio Brussel.

2.000 zakjes met 'snoep voor de warmste poep' te koop voor de Pamperbank

Sociaal assistente Els Ballieu hoopt in Lo-Reninge 50 zakjes snoep te verkopen. © (foto KVCL)

In heel Vlaanderen worden honderden acties georganiseerd voor goede doelen naar aanleiding van De Warmste Week van Studio Brussel die loopt van 18 tot 24 december. De Pamperbank West-Vlaanderen pakt uit met een wel heel originele actie. Onder het motto 'De Warmste Poep' worden 2.000 snoepzakjes van 150 gram met de bekende 'rode poepkes' verkocht aan vijf euro per zakje.

De Pamperbank West-Vlaanderen zamelt op verschillende locaties luieroverschotten in. Die luiers worden door vrijwilligers gesorteerd en in pakketjes van 25 stuks voor 1 euro verkocht aan kansarme gezinnen. Bijna een op de tien kinderen in Vlaanderen groeit op in een kansarm gezin. Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is. De aankoop van luiers neemt dan ook een forse hap uit het budget van kwetsbare jonge gezinnen.

"In Lo-Reninge proberen we 50 snoepzakjes aan de man te brengen", zegt Els Ballieu, maatschappelijk assistente van de Sociale Dienst van Lo-Reninge dat ook fungeert als inzamel- en verkooppunt van De Pamperbank. "De pré-financiering van de actie doet De Pamperbank, de opbrengst gaat integraal naar het Pamperbank-filiaal. Met het ingezamelde geld van de snoepverkoop worden luiers aangekocht om extra pakketjes te maken."

Als alle 2.000 zakjes over de toonbank gaan, levert dat De Pamperbank 10.000 euro op.

(KVCL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!