150.000 euro subsidie voor onthaalpunt bij wielerpiste in Rumbeke

09/05/18 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:14

De provincie West-Vlaanderen kent een subsidie van 150.000 euro toe voor een project van de stad aan de wielerpiste Defraeye-Sercu. In het voorjaar van 2020 komt een onthaal- en belevingspunt bij de historische piste. Wij namen er een kijkje op een zomerse weekdag en zagen de renners van MSKA rondjes draaien.

Na de Eerste Wereldoorlog bouwde Rumbekenaar en Ronde van Frankrijk-winnaar Odiel Defraeye een wielerpiste in Rumbeke. In de jaren 60 herstelden Albert en zoon Patrick Sercu de piste. Uiteindelijk zorgde wielerfanaat en bouwpromotor Marc Demeulenaere voor een laatste renovatie in 2011 en werd een vzw opgericht. Die eerste vzw stopte na een viertal jaar maar de stad bleef geloven in het potentieel van de piste en investeerde 100.000 euro. Nu ondersteunt de provincie West-Vlaanderen het stadsproject met een subsidie van 150.000 euro voor de realisatie van een onthaal- en belevingspunt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!