120 buitenlandse leerlingen testen allerlei games in het Biblab

Leerlingen uit allerlei landen kwamen games testen in het Biblab. © DJW
Redactie KW

De voorbije week waren een honderdtwintigtal leerlingen van secundaire scholen uit Ijsland, Hongarije, Spanje, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op bezoek in het Heilig-Hartcollege in het kader van Erasmusuitwisselingen.

Zij waren onder andere te gast in Biblab waar ze games van Ubisoft en Nintendo mochten testen. De gamesproducenten hadden daarvoor enkele pakketten opgestuurd die in Biblab werden uitgetest. Daarvan maakten de buitenlandse jongeren samen met hun Waregemse collega’s een evaluatieverslag op dat onderdeel is van een digitale krant.

“Wij hadden voor deze week twee projecten op het programma staan: eentje rond het testen van software en leren op afstand (virtual class, red.) en eentje dat focuste op martial arts met karate plus een workshop met SV Zulte Waregem”, aldus projectcoördinator en leraar Emmanuel Vercruysse.

“De leerlingen uit de zes landen hebben die allebei afgewerkt, samen met hun collega’s van het college. Het is overigens niet de eerste keer dat wij dergelijke uitwisselingsweek hebben. Ook de voorbije jaren was dat het geval. En wanneer wij bezoek krijgen van buitenlandse leerlingen die gedurende een week bij gastgezinnen in Waregem verblijven volgt er altijd een tegenbezoek van de Waregemse leerlingen aan hun buitenlandse collega’s. Dat alles in het kader van Erasmus. Het vraagt telkens ook een grondige voorbereiding.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier