11 juliviering in Izegem pakt uit met bierdegustatie en pop-upzangcafé

Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

In het kader van de viering van de Vlaamse Feestdag vinden er in aanloop naar en op 11 juli zelf weer heel wat activiteiten plaats. Nieuw op de affiche zijn een degustatie met bieren van vier lokale brouwers en een pop-up zangcafé met muziek van cabaretier Karel Declercq.

Het 11 julicomité maakt elk jaar werk een mooi programma op het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op passende wijze te vieren. “We behouden daarbij enkel vaste waarden, maar willen tegelijk niet vastroesten en kiezen bewust ook voor wat nieuwigheden”, vertelt voorzitter Nick Verschoot. “Zo pakken we op woensdag 4 juli uit met een unieke samenwerking met de vier Izegemse brouwers. Om 20 uur is iedereen in kasteel Wallemote welkom voor een degustatie van hun bieren. Nemen deel: Jef Pirens van d’Oude Maalderij, met bieren als Redenaar en stadsbier De Pekker, Piet Salomez van brouwerij Het Alterntatief met bieren als Bittere Waarheid en Tatsevoet, brouwerij Van Honsebrouck met bieren als Filou en Kasteelbier en Trignac en de Better Beer Brewers iut Emelgem met hun bieren De Jurist en Pro Deo. Iedere brouwer zal aanwezig zijn en deskundige uitleg verschaffen. Bij elk bier hoort een bijpassende knabbel.” Inschrijven kost 5 euro en kan via bieruitizegem@gmail.com.

Op vrijdag 6 juli is er voor het eerst ook een pop-up zangcafé op het binnenplein van het stadhuis. “Om 20 uur openen we ons zangcafé”, vertelt Nick. “Samen met de Izegemse cabaretier Karel Declercq zingen we samen de nacht in op de tonen van zijn voorstelling De Keurschlager. De ingang is gratis en de deuren gaan om 19.30 uur open.” Op woensdag 11 juli zelf is er traditiegetrouw Vlaanderen Feest op de Grote Markt. Vanaf 16.30 uur is er heel wat kinder- en terrasanimatie en om 19.30 uur is er opnieuw de klassieker Vlaanderen Zingt. “Een meezingprogramma met eerst een live optreden van de Ment Party Band met zanger Maarten Cox en Tri-Plex, maar daarna ook de eigenlijke zanghappening met het Izegemse dameskoor Zimra en in een presentatie van Donaat Deriemaeker”, weet Nick.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier