101-jarige Elisabeth uit Dadizele in Iedereen Beroemd

Elisabeth Vermont. © (Foto JS)
Redactie KW

Op vrijdag 16 februari is Elisabeth Vermont te zien in ‘Iedereen Beroemd’, het feelgood programma van Eén na het nieuws van 19 uur.

Tijdens dit programma laten ze mensen aan het woord die al 100 jaar zijn en nog alleen wonen in hun huisje en nog veel zelf kunnen doen. Elisabeth werd op 12 oktober 1916 geboren en is dus al meer dan 101 jaar. Ze woont nog steeds in haar huisje in de St.-Sebastiaanlaan in Dadizele.

Elisabeth was naaister en werkte lange tijd in ‘t Fabriekske in Ledegem. Vele Dadizelenaars lieten ook een ‘schoolschort’ maken door haar. Elisabeth trouwde met Antoon Messely, wever was van beroep. Hij overleed in 1982.

Het gezin kreeg drie kinderen: Rika, Willy, die verleden jaar overleed, en Lena. Ondertussen zijn er ook al negen kleinkinderen, 20 achterkleinkinderen en een achter-achter kleinkind. Het gezin woonde aanvankelijk in de Ketenstraat, maar verhuisde later naar haar huidige woonst in de St.-Sebastiaanlaan.

Computer

Elisabeth en haar man waren steeds nauw betrokken bij de Christelijke Arbeidersbeweging in Dadizele. Tot voor enkele jaren kwam ze zelf nog regelmatig naar de bijeenkomsten van Samana, vroeger Ziekenzorg, en de Crea namiddagen. Elisabeth was indertijd ook bestuurslid van KBG (nu Okra) en KAV (nu Femma).

Elisabeth doet nog zoveel mogelijk thuis alles, maar krijgt nu wel poetshulp en hulp bij het eten maken via Gezinshulp. Elisabeth heeft steeds graag handwerk gedaan, maar nu wordt het wel wat moeilijker. Ze kan nog steeds mooie kaarten maken en versieren voor de feestdagen.

Enkele jaren geleden vertelde ze ons nog dat ze het spijtig vond dat ze nooit een computer heeft gekocht, want ze was toen wel heel benieuwd hoe ze daar mee zou kunnen werken.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier