10 plekken aan zee waar de naturist zich thuis zou voelen

10/05/18 om 20:00 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 17:03

"Ik hoop dat het geen tien jaar duurt voor het volgende naaktstrand er is." Koen Meulemans ijvert al jaren voor een tweede naaktzone aan de Noordzee. De voorzitter van de Federatie van het Belgisch Naturisme (FBN) vindt dat er in élke kustgemeente ruimte is voor naaktrecreanten. "Maar geen enkele politicus durft!" In Middelkerke lijkt er nu wel een opening, maar de federatie houdt alle opties open. Wij vroegen de voorzitter om tien plaatsen op te lijsten waar de naturist zich thuis zou voelen, zonder er de inwoners of toeristen te storen.

"Laat me duidelijk zijn", opent Koen Meulemans. "We zijn heel tevreden over het naaktstrand in Bredene, maar het volstaat echt niet. De strook is er slechts 400 meter smal. Elke zonnige dag zit er bijna 1.000 man op elkaar geplakt." De Federatie van het Belgisch Naturisme is al jaren vragende partij voor een tweede naaktstrand. "En dat hoeft zelfs geen strand te zijn", legt Meulemans uit. "Het kan ook een natuurgebied of een ander domein aan zee zijn."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!