1 mei betekent al 24 jaar lang rommelmarkt voor Ruiselede

© (Foto RV)
Redactie KW

Een drukte van jewelste in de centrumstraten en het Park voor de traditionele en alom bekende rommelmarkt. Al van 5 uur was het een hectisch aanschuiven in de Poekestraat.

Hans Vanoverberghe van het ‘rommelmarktcomité’ was al vroeg druk in de weer: “We noteren bijna 200 voorinschrijvingen en de afgelopen dagen was het hectisch aan onze telefoon. Uit ervaring weten we dat veel marktkramers niet vooraf reserveren en vandaag zelf in de lange rijen aansluiting zoeken. Straks doen we de toer voor de inning van het standgeld. Nu nog de zon en deze editie wordt weer een succes met 400 kraampjes.’

Frappant dit jaar is dat zowat elke bewoner in het parcours zijn zolder- en stapelplaatsen etaleert, zelfs een onlangs verkochte woning staat vandaag ‘open deur’ voor de inboedel. Vanaf 5u30, als het pas begint ‘te klaren’ zijn het vooral de vroege schattenjagers met kramikkege fiets en aanhangwagentje en looplamp die scherp toezien. Het aanbod is immens: kledij, speelgoed, oude fietsen, bloemen en zelfgekweekte plantjes, in één woord: ‘alles’ wat maar denkbaar is. In het epicentrum, de markt en het grasplein aan de kerk, is het razend druk voor de ruime verkoopplaats van food en dranken. Vanaf 9 uur komt dan de grote toeloop. Daar zal het ‘klein muziekske’, een fractie van de lokale harmonie, vanaf 11 uur de beste melodietjes spelen. Zo gaat deze markt weer crescendo naar de climax, met veel drankverbruik, ambiance en waggelende bezoekers. Het grote feest in Ruiselede, nog tot 17 uur en voor de feestvarkens tot de avond valt.

(RV – Foto RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier