1.500 deelnemers voor tweede editie 11.Trail in Roeselare

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zo’n 1.500 sportievelingen waagden zich zondagvoormiddag aan de tweede 11.Trail. De organisatie had een nieuw parcours uitgestippeld met passages langs onder meer De Spil, het zwembad en de Sint-Amandskerk.

De 11.Trail is een loopevenement, maar geen wedstrijd. Er is geen tijdsregistratie en posities worden niet geteld. Samen lopen is de boodschap. Maar er is meer dan dat. Het uitgestippeld parcours brengt de deelnemers langs tal van gebouwen in het centrum. Dit jaar was de trail met 1.500 deelnemers helemaal uitverkocht, die vertrokken in drie golven van 500 deelnemers om opstoppingen te vermijden. Met succes, want waar er vorig jaar meer dan eens aangeschoven moest worden, viel dat dit jaar erg goed mee.

De 11.Trail is de beste manier om op korte tijd een groot deel van de stad te ontdekken. Van de stedelijke begraafplaats tot De Bremstruik, een passage door de Verne om vervolgens onder het Spillebad door op het podium van De Spil terecht te komen. Ook de Paterskerk en de Sint-Amandskerk stonden op het programma, net als het merendeel van de scholen van de Scholengroep Sint-Michiel.

De kuitenbuiter was ARhus, op het einde, waar je tal van trappen moest bedwingen om dan geleidelijk af te dalen en nee, de lift was geen optie. Het leuke aan de 11.Trail is dat je overal ook heel wat animatie hebt. Van doedelzakspelers op de begraafplaats tot beginnende muzikanten of de dansers van Induce die met verve voor The Final Countdown zorgden.

Dat de weergoden deze editie goedgezind waren, maakt het alleen nog maar mooier! Volgend jaar afspraak voor de derde 11.Trail, met nog meer moois uit Roeselare.

(TD)

1.500 deelnemers voor tweede editie 11.Trail in Roeselare
© Stefaan Beel

1.500 deelnemers voor tweede editie 11.Trail in Roeselare
© Stefaan Beel

1.500 deelnemers voor tweede editie 11.Trail in Roeselare
© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier