Zwevegem Vooruit stelt eerste vijf én lijstduwer voor

Antoon Vanassche, lijsttrekker bij de nieuwe partij Zwevegem Vooruit, hoopt op een mooi resultaat. © GJZ
Redactie KW

“Zwevegem Vooruit wil niet alleen luisteren naar de mensen, we willen ook rekening houden met hen”, dit zei lijsttrekker Antoon Vanassche toen hij ook de eerste namen van de lijst bekend maakte.

Zwevegem Vooruit bestaat uit onafhankelijke kandidaten en heeft dus geen politieke kleur. “Wij willen deelnemen aan een beleid waar dossiers op een eerlijke en open manier kunnen besproken worden. Het is nodig om ook de burgers te betrekken bij belangrijke beslissingen. Hierbij moet niet alleen geluisterd worden naar de mensen, doch men moet ook rekening houden met hun inbreng”, stelt Antoon Vanassche.

Daarnaast wil men ook meer aandacht voor vrijwilligerswerk. “We willen een masterplan opstellen om een totaal zicht te hebben op de noden waar vrijwilligers efficiënt kunnen ingezet worden. Het is ook belangrijk de vrijwilligers te waarderen voor hun vrijwillige inzet. Een financiële vergoeding zou reeds een blijk van waardering kunnen zijn.”

Antoon Vanassche vergelijkt de gemeente met een dienstenbedrijf, waar de burgers de klanten zijn. “Zij zorgen voor de inkomsten en er wordt verwacht dat deze op een efficiënte manier beheerd worden. Uitgaven doen op kosten van de burger met de bedoeling zelf politiek te kunnen scoren is niet waar wij voor staan.

Circulatieplan

Verder lezen we in hun programma dat ze ijveren voor een circulatieplan met onder andere de ontsluiting van de dorpskernen Moen en Heestert en willen ze alle zwaar verkeer via de N391 laten rijden, zodat die niet meer door het centrum van Zwevegem rijden.

Antoon Vanassche maakte ook de namen bekend van de eerste vijf mensen op de lijst. Hijzelf is, zoals eerder bekend, lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Hilde Deschuymer. Kevin Vandewalle staat op drie en op de vierde plaats vinden we Kelly Verriest. Tom Maertens kreeg de vijfde plaats. Jurgen Bastiaen mag de lijst duwen.

(Geert Vanhessche)