Zwevegem verkoopt oud stationsgebouw

Er zou al interesse zijn voor het gebouw © GVH
Redactie KW

De gemeenteraad leek wel op een immobiliënkantoor maandagavond. Tijdens de raadzitting werd beslist het voormalig stationsgebouw te verkopen en werd akte genomen van een bod op het oude politiekantoor.

De gemeente is eigenaar van het voormalig stationsgebouw in de Otegemstraat te Zwevegem. Het gebouw is tevens opgenomen op de ‘Inventaris Bouwkundig Erfgoed’. Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om dit gebouw te koop aan te bieden. “Het onroerend goed heeft een kadastrale oppervlakte van 1a 94 ca. Er werd een schatting gemaakt van de verkoopwaarde en het is de bedoeling het voormalig stationsgebouw te verkopen aan de hoogstbiedende, met als minimum de vooropgestelde raming, zijnde 70.000 euro.”

Zonder in detail te gaan, gaf de burgemeester aan dat er al interesse is.

In een ander punt werd akte genomen van een bod op het voormalig politiekantoor in de Harelbeekstraat “We hebben al een bod ontvangen ten bedrage van 530.000 euro.”, zei de burgemeester.

Het deel van het te verkopen eigendom heeft een oppervlakte van 24 a 54 ca. Het reeds uitgebrachte bod zal via diverse kanalen anoniem gepubliceerd worden met een oproep om een hoger bod uit te brengen, waarbij geïnteresseerde kandidaat-kopers een hoger bod kunnen indienen.

De gemeente wil het onroerend goed verkopen op voorwaarde dat er een project komt kaderend in een horeca-initiatief zoals ‘Restaurant/Bistro’.

Het project moet ook gerealiseerd worden binnen een termijn van 2 jaar na de verkoop en deze bestemming moet minstens 5 jaar aangehouden worden.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier