Zij azen op de Kortrijkse burgemeestersstoel

27/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 16:59

Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester), Axel Ronse (N-VA) en Philippe De Coene (SP.A) strijden op zondag 14 oktober voor de burgemeesterssjerp. Maar wie heeft de beste kaarten? Politicoloog en Kortrijkzaan Nicolas Bouteca laat zijn licht schijnen over de drie. "Ik denk dat Vincent Van Quickenborne de stemmenkampioen zal zijn. En in 80 procent van de gevallen wordt die persoon burgemeester."

"De huidige burgemeester heeft veel voorstanders, maar ook veel tegenstanders in Kortrijk. Dat is anders dan in bijvoorbeeld Gent, waar een aantal jaar geleden iedereen achter Daniël Termont stond. Een voordeel voor Vincent Van Quickenborne is dat hij zijn voorstanders wel kan mobiliseren. Dat is nieuw in Kortrijk. In die zin denk ik daarom dat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de stemmenkampioen in Kortrijk zal zijn. Misschien wel met lengtes voorsprong. In 80 procent van de gevallen wordt de stemmenkampioen ook de burgemeester."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!