Yves Roose: "Mijn houdbaarheidsdatum als politicus was verstreken"

26/01/18 om 09:00 - Bijgewerkt om 08:59

Voormalig onderwijs- en cultuurschepen Yves Roose mist de politiek niet. "Een politicus die op de langere termijn denkt, is anno 2018 ten dode opgeschreven. Zelfs de idealen van de Soixante Huitards zijn platte commerce geworden", zegt gewezen onderwijs- en cultuurschepen Yves Roose.

U was van 1994 tot eind 2012 SP.A-schepen voor Onderwijs en Cultuur. Na de verkiezingen bleef u nog enkele maanden gemeenteraadslid, maar haakte ontgoocheld af. Over uw ontslag hangt nog altijd een mysterieuze waas. Waarom bent u in feite gestopt?

Yves Roose: "Ik was echt moe. Jarenlang een job als schepen in een stad als Brugge een leuk, groot dorp vervullen, kruipt in je kleren. Tenminste, als je je taak goed wilt doen. Je moet als politicus continu beschikbaar zijn, je zeer vaak onder de mensen begeven. Als cultuur- en onderwijsschepen vele activiteiten bijwonen. Ik heb dat achttien jaar lang met veel plezier en enthousiasme gedaan, maar was wat leeg. Mijn houdbaarheidsdatum was verstreken. Ik vond geen kracht meer om nieuwe dingen te doen en wou absoluut vermijden om nog enkele jaartjes op routine te draaien. Of te blijven omwille van de schepenwedde! Maar mijn pensioen is ook niet mis. Ons sociaal stelsel zorgt ervoor dat ik over een degelijk pensioen beschik."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!