Yves Miroir duwt lijst Groen in Oostende

10/02/18 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:20

Gewezen Oostends schepen en gemeenteraadslid voor sp.a Yves Miroir sluit zich aan bij Groen. Meer nog: Miroir zal de Oostendse lijst duwen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat maakt de partij zaterdag bekend in een persbericht.

Yves Miroir duwt lijst Groen in Oostende

Van 1995 tot 2012 was Yves Miroir schepen in Oostende. Onder de vlag van de sp.a zette er hij zich onder meer in voor het leefmilieu. Volgens Groen-voorzitter Wouter De Vriendt was Miroir de "beste schepen van leefmilieu ooit".

Onder het beleid van Miroir was Oostende een van de voortrekkers voor selectieve huisvuilophaling. Het gebruik van compostvaten en -paviljoenen werd opgestart. Er werd meer dan honderd hectare natuurgebied aangekocht en het stadsrandbos werd verwezenlijkt.

"Groen is een partij die vooruit wil met Oostende en sterke sociale standpunten heeft. Bij Groen krijg ik waardering voor mijn engagement en ruimte voor mijn innovatieve ideeën. Dat was bij sp.a niet langer het geval", zegt Miroir zelf over zijn overstap.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!