Wouter De Vriendt: "Theo Francken is geen voorbeeld voor mijn kinderen"

02/02/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 01/02/18 om 17:17

Zes weken lang trekt Krant van West-Vlaanderen naar de Wetstraat. We brengen telkens een partijvoorzitter samen met een West-Vlaams kopstuk van die partij voor een uitgebreid gesprek over de nationale én de lokale politiek, hun onderlinge band en hoe ze straks West-Vlaanderen willen veroveren.

Zuurstof, positief, hoop, perspectief en hét project. Hadden we geturfd hoeveel keer Meyrem Almaci en Wouter De Vriendt deze woorden uitspraken, ons blad stond vol. Groen wil zich overal in Vlaanderen nadrukkelijk positioneren als 'het positieve alternatief'. Ook weer in Antwerpen, waar het samenwerkingsverband met SP.A en onafhankelijken op de klippen liep. Het einde van Samen is het beste wat Groen kon overkomen, zegt de een. De positieve vibe van de groene partij is erdoor gebroken, stelt een ander. "De beslissing was niet evident maar wel noodzakelijk", zegt voorzitter Meyrem Almaci. "Het ging niet langer over het inhoudelijke project of over de toekomst van Antwerpen. Door de knoop door te hakken kan het nu weer over de inhoud gaan. Onze overweging is altijd: wat is het beste voor een gemeente en haar inwoners. De nationale en Antwerpse partijleiding hebben samen beslist om met Groen als een positief en progressief alternatief naar de kiezer te trekken, maar wel nog steeds met als doelstelling een progressieve coalitie te realiseren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!