"Wonen en werken op terreinen Van Marcke"

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 12:19

Hoe moet Kortrijk er in de toekomst uitzien? Dat was de insteek van de stadsdebatten die de voorbije maanden georganiseerd werden en uiteindelijk resulteerden in een Ruimtepact. "In dat pact is de wisselwerking tussen onderwijs en ondernemen een van de vijf principes", stelt schepen Wout Maddens. "Dat principe kan je toepassen op de westelijke as van de stad, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor Howest, UGent, de stad en Van Marcke."

Drie stadsdebatten vonden er in Kortrijk plaats. Daarbij kregen de vele aanwezigen niet alleen de kans om te luisteren naar het stadsbestuur als het om Kortrijk anno 2035 gaat, maar ook om te participeren. "De Kortrijkzaan sprak zich toen onder meer uit over onderwijs en ondernemen", legt Wout Maddens (Open VLD), schepen van Ruimtelijke Ordening, uit. "Ze wilden die twee O's in wisselwerking zien gaan. Dat kan perfect op de westelijke as, de as tussen grosso modo de omgeving van Appel en site-Van Marcke."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!