Wingene gaat voor ‘een daad voor ons klimaat’

Dankzij het Burgemeestersconvenant 2020 zijn de Wingense fietswegels nu overal nadrukkelijk aangeduid. De straatverlichting boven de fietswegels zal ook in het weekend blijven branden. © LDW
Redactie KW

De gemeente Wingene stapt in het Burgemeestersconvenant 2030, dat de uitdaging aangaat om de CO²-uitstoot tegen 2030 te laten dalen met 40%.

Dat keurde de gemeenteraad maandagavond goed. “Als gemeente kunnen we ook rekenen op kosteloze begeleiding voor de opmaak van een duurzaam energie- en klimaatactieplan”, lichtte burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) toe. De gemeente werkt momenteel mee aan het Burgemeestersconvenant 2020. Tijdens de gemeenteraad stonden de raadsleden stil bij de maatregelen die intussen genomen zijn, of in de nabije toekomst gepland zijn.

Die maatregelen worden nu gebundeld onder de noemer ‘een daad voor ons klimaat’ en zullen onder andere via sociale media en een digitale folder tot bij de burger gebracht worden.

Daarnaast besliste de gemeenteraad om de straatverlichting niet meer te doven tijdens het weekend. Dat moet het fiets- en wandelverkeer naar socioculturele activiteiten stimuleren.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier