Wilfried Vandaele: "Normaal dat er verschillende klemtonen binnen N-VA zijn"

02/07/18 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:20

"De N-VA is een brede volkspartij. Het is normaal dat er verschillende klemtonen en nuances bestaan, maar het is de traditie om dat binnen de partij uit te praten", zei Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele op Radio 1 in een reactie op een kritisch interview van Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans.

Wilfried Vandaele: "Normaal dat er verschillende klemtonen binnen N-VA zijn"

Wilfried Vandaele in het Vlaams Parlement. © a-BELGA

Jan Peumans zei onder meer dat de partij te harde standpunten inneemt en dat Theo Francken niet de geknipte man is om N-VA te leiden.

Wilfried Vandaele wees erop dat er heel wat organen zijn waar partijleden hun mening kwijt kunnen: het partijbestuur, de fractievergadering en de partijraad. Daar worden de standpunten van de partij na debat gevormd en die worden dan door iedereen naar buiten verdedigd. "Peumans is Peumans. Ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is", aldus Vandaele voor wie dergelijke uitvallen "wel eens" mogen. Hij maakte zich sterk dat Jan Peumans zich aan de afspraken houdt.

Harde thema's scoren goed

Wilfried Vandaele merkte nog op dat het door de tijdsgeest vooral harde thema's zijn die goed scoren, zoals migratie. Daardoor komen zachtere thema's zoals het sociale, onderwijs of milieu minder aan bod, betreurde hij.

Afgelopen weekend verklaarde staatssecretaris Theo Francken op VTM Nieuws dat hij het niet eens is met de analyse van Peumans. "Hij verwijst naar de Volksunie, waar er toch genoeg voorbeelden zijn van interne twisten en ruzies. Ik stap niet mee in het verhaal van dat op straat te brengen", klonk het.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!