Wilfried Vanacker tweede schepen die straks stopt in Ingelmunster

11/02/18 om 13:30 - Bijgewerkt op 09/02/18 om 17:28

Eind dit jaar sluit Wilfried Vanacker zijn politieke carrière af. Sinds januari 2013 was hij in onze gemeente schepen. Na Rob Kindt is dit al de tweede schepen van de meerderheid die stopt en zo plaats maakt voor verjonging.

In zijn jeugdjaren was Wilfried niet bezig met politiek. Dat veranderde toen hij bij de Regie der Posterijen in Kortrijk aan de slag ging. Hij begon zich te infiltreren bij de vakbond om het postpersoneel bij te staan. Begin de jaren negentig werd hij door Dominique Meyfroidt aangesproken om actief te zijn bij de plaatselijke SP. In oktober 1994 stond hij een eerste keer op de SP-lijst. Hij werd verkozen, samen met wijlen Roger Verledens en Ronald Decoopman. In 2000 werd hij opnieuw verkozen maar nu met Johan Mistiaen. Enige tijd later - door allerlei strubbelingen - werd hij onafhankelijke. Tijdens die legislatuur stapte hij over naar De Brug en in oktober 2006 werd hij op de lijst van De Brug verkozen met 430 stemmen. Voor de derde keer op rij zetelde hij in de oppositie. Op 14 oktober 2012 kreeg hij 516 stemmen achter zijn naam en na 18 jaar oppositie mocht hij eindelijk deel uitmaken van de meerderheid. Wilfried zag zijn inzet beloond. Hij werd...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!