Wielsbeke lanceert nieuwe gebruiksvriendelijke website

Schepen Magda Deprez, burgemeester Jan Stevens en schepen Filiep De Vos zijn tevreden over de nieuwe website. "Het was een echte noodzaak", klonk het. © NVR
Redactie KW

Gemeente Wielsbeke lanceerde een gloednieuwe website. De oude was al actief sinds 2001 en niet meer van deze tijd. “Voor de gebruikers was het vinden van de juiste info niet altijd gemakkelijk. In samenwerking met intercommunale Leiedal kwam de nieuwe website tot stand”, vertelt communicatieambtenaar Bert De Rycke.

Samen met 13 andere gemeenten zoals Kortrijk en Waregem maakt onze gemeente deel uit van Digitale Regio Kortrijk. “Dat wil zeggen dat we met die gemeente eenzelfde digitaal beleid uitstippelen. Eind mei werd dit goedgekeurd in de gemeenteraad. Nu hebben we een nieuwe website. Het is een huzarenstukje om dat in zo’n korte tijd te kunnen bolwerken”, geeft burgemeester Jan Stevens (CD&V) aan. Iedereen snakte naar een nieuwe website, ondervond Stevens. “Een bevraging in de media maakte duidelijk dat onze website niet gebruiksvriendelijk genoeg was. Ook een enquête van onze partij bij de lokale bevolking kwam met hetzelfde resultaat. De website was bijna onveranderd sinds 2001 en dat is natuurlijk veel te lang. We hebben nu die achterstand weggewerkt”, meent Stevens.

“Zalen boeken en attesten ontvangen, kan nu ook buiten de diensturen”

De website, met het goud en blauw van het gemeentelogo nadrukkelijk aanwezig, heeft enkele nieuwigheden. Centraal op de homepage staat een zoekfunctie. “Via zoektermen komt de gebruiker veel sneller en eenvoudig op de juiste pagina terecht. Ook het e-loket kreeg een opwaardering. Veel administratieve zaken zijn nu via onze website aan te vragen. Zalen boeken en het ontvangen van attesten kunnen nu dus ook buiten de diensturen van onze gemeentepersoneel”, legt Bert De Rycke uit. Tot slot pakt de website ook uit met een meldingsformulier. “Suggesties en problemen kan elke inwoner melden op ons eenvoudig in te vullen formulier op de website”, klinkt het.

Investering

De website komt overeen met die van andere gemeentes van Digitale Regio Kortrijk. “De bijdrage aan die organisatie wordt berekend per inwoner, maar elke gemeente krijgt evenveel terug. De uitbouw van de website kostte 17.000 euro. Het jaarlijks kostenplaatje zal 11.000 euro bedragen. Die investering is het zeker waard. Op elk moment willen we onze inwoners op de goede manier en via het geijkte kanaal kunnen informeren. Het zal nu zeker geen 17 jaar meer duren vooraleer de website aangepast wordt naar moderne normen, want er is een continue opvolging”, besluit burgemeester Stevens. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier