Wevelgem haalt recordsubsidie binnen voor bedrijventerrein Gullegem-Moorsele

Schepen Kevin Defieuw bij het braakliggend stuk in de Westlaan. © TGM
Redactie KW

Wevelgem kreeg goed nieuws van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. De gemeente krijgt een subsidie van maar liefst 10.001.558 euro voor de realisatie van deel B op het bedrijventerrein Gullegem-Moorsele. Eerder kreeg Wevelgem al groen licht voor een subsidie van 5.937.794 euro voor deel A en een subsidie van 50.000 voor camerabewaking en een slagboom voor de vrachtwagenparking op het terrein.

“Het gaat om een groot bedrag, maar de oppervlakte die gerenoveerd zal worden, is dat ook”, vertelt schepen van Bedrijventerreinen Kevin Defieuw (CD&V). “De werken in deel B omvatten de weg- en rioleringswerken in de Drieslaan vanaf de Nijverheidslaan tot de Ballingstraat, de weg- en rioleringswerken in de Nijverheidslaan vanaf de Hondschotestraat tot de Oostlaan, de heraanleg van de Oostlaan tussen de Driemasten en het rond punt, de heraanleg van een deel van de Ambachtenstraat en de weg- en rioleringswerken in de Hondschotestraat.”

Voorjaar 2018

De werken aan de industriezone Gullegem-Moorsele bestaan uit verschillende delen. De werken van deel A, de werken in de Muizelstraat, deel Drieslaan tot Nijverheidslaan, de Noordstraat, deel Nijverheidslaan tussen Oostlaan en containerpark en de vrachtwagenparking in de Westlaan zullen aangevat worden in het voorjaar van 2018. Voor de start zal opnieuw een informatievergadering georganiseerd worden.

“In het najaar gaan we dan over op deel B. In totaal zullen de werken dus een goede twee jaar duren. Een habbekrats als je weet dat het wellicht zo’n 20 jaar zou duren als we als gemeente alles uit eigen zak zouden moeten betalen. Als gemeente hebben we een investeringsmarge van 5,5 miljoen euro, dat zou betekenen dat we ook de komende drie jaar niks meer zouden kunnen investeren. De revitalisering is opgebouwd rond vijf belangrijke punten: groen en esthetiek, betere doorstroming, STOP-principe, parkeren en ondergronds.”

Wevelgem-Zuid

Daarnaast loopt ook nog een derde dossier over Wevelgem-Zuid. Eind dit jaar of begin 2018 krijgt Wevelgem meer nieuws over een eventuele subsidie in dit dossier. Wordt dit toegekend, dan heeft de gemeente binnen enkele jaren twee volledig gerenoveerde bedrijventerreinen.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier