West-Vlaams stemmenkanon Hendrik Bogaert onder vuur bij CD&V-partijtop

24/05/18 om 21:08 - Bijgewerkt om 21:09

"Ik ben misschien de luis in de pels van de partij. Maar als parlementslid was het mijn verdomde plicht om te reageren. Ik heb een verantwoordelijkheid ten opzichte van de bevolking." Hendrik Bogaert werpt zich meer en meer op als de dissidente stem binnen zijn partij CD&V. Maar in West-Vlaanderen, waar Hendrik Bogaert in 2014 goed was voor 60.000stemmen, blijft de Jabbekenaar een belangrijke stem.

Ooit voerde hij campagne met 'Straffe Hendrik'. Vandaag doet CD&V'er Hendrik Bogaert die bijnaam alle eer aan. Vorige week dreigde hij de begroting niet goed te keuren. Eerder pleitte hij in een essay voor een verbod op opvallende religieuze tekens, zoals hoofddoeken, in de openbare ruimte. Hij schopte keet toen een orthodoxe jood die op de Antwerpse CD&V-lijst zou staan, zei dat hij geen vrouwen de hand wou schudden. De dubbele nationaliteit wil hij liever afschaffen. En zondag klopte hij samen met Dirk Van der Maelen (SP.A) op tafel om parlementairen inspraak te geven bij politieke benoemingen. Zijn gedurfde uitspraken kunnen niet altijd rekenen op veel enthousiasme bij de CD&V-partijtop. Integendeel, Wouter Beke zou erg verveeld zitten met Bogaerts openlijke kritiek.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!