Wervik wil stadsingenieur ontslaan na tuchtonderzoek

Redactie KW

De stad Wervik start de procedure voor het ontslag van de stedelijke stadsingenieur.

De gemeenteraad besliste dat meerderheid tegen oppositie achter gesloten deuren. De oppositiepartij CD&V reageert onthutst over deze zware sanctie. Er waren vier mogelijk andere sancties. Uiteindelijk koos de meerderheid tijdens een geheime stemming voor een ontslag. Tegen de stadsingenieur liep een zoveelste tuchtonderzoek. Dit keer ging de discussie over het ondertekenen van een bestelbon.

Die zaak werd eind maart op de gemeenteraad maar liefst twee uur achter gesloten deuren besproken. De stadsingenieur was toen zelf aanwezig, in het gezelschap van zijn advocaat. Na de bespreking zijn beiden langs de achterkant van het stadhuis vertrokken. Ook de stad liet een advocaat komen. Er bleek evenwel een probleem met zijn aanstelling, zodat de raadsman toen al na een kwartier is vertrokken.

Begin van lange procedure?

‘Dossier aan de openbaarheid onttrokken’, zo stond het officieel op de dagorde met gesloten deuren. De stadsingenieur is diensthoofd van de technische dienst. Vijf jaar geleden nam de gemeenteraad kennis van de feiten over een eerste tuchtonderzoek. Twee jaar geleden in mei stond er een tweede tuchtonderzoek op de dagorde van de gemeenteraad.

Nu volgt allicht een lange procedure, want ongetwijfeld gaat de stadsingenieur in beroep bij de bevoegde Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA).

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier