“Werken aan een sociaal beleid”

Lieve Castryck: "Blijven streven naar een warme gemeente waar het goed is om te leven." (foto MVO)
Redactie KW

Lieve Castryck is een van de zeven nieuwe gezichten in de gemeenteraad, maar ook de enige nieuwe schepen. Ze start het nieuwe jaar en de nieuwe legislatuur met heel veel zin en is vastberaden om zich op een sociaal geëngageerde manier in te zetten om Lo-Reninge verder uit te bouwen tot een nog mooiere en nog warmere gemeente waar alle inwoners heel graag wonen, werken en zich kunnen ontspannen.

Lieve Castryck vond een job die perfect aansluit bij haar opleiding en beroepservaring als accountant en belastingconsulent. “Ik geef les aan de hogeschool Vives in Kortrijk. Daar ben ik ook coördinator van de afstudeerrichting accountancy-fiscaliteit. Ik doceer de vakken vennootschapsboekhouden, vennootschapsbelasting, practicum accountancy en accountancy cases, zowel in dag- als in afstandsonderwijs. Verder ben ik ook coach van de Start-Ups in het derde jaar. De studenten starten een bedrijf op dat ze zeven maanden runnen en dan sluiten ze het ook af. De studenten doen dit in het kader van hun bachelorproef. Het begeleiden en coachen van jonge mensen is héél intensief maar het geeft ook veel voldoening.”

631 voorkeurstemmen

“Ik heb altijd een sterke interesse gehad in politiek, zowel gemeentelijk als algemeen” zegt de kersverse schepen. “Maar het is voor het allereerst dat ik een politiek mandaat zal opnemen. Op vraag van onze burgemeester Lode Morlion heb ik, na ruim beraad en overleg met mijn gezin, toegezegd om mij kandidaat te stellen. Ik heb een mooie plaats op de lijst gekregen en na een positieve campagne met het hele Dynamisch-team werd ik beloond door de kiezer. Ik kreeg maar liefst 631 voorkeurstemmen. Daar ben ik heel dankbaar voor en met het gekregen mandaat zal ik mij de volgende zes jaar inzetten voor alle inwoners van Lo-Reninge. Ik word voorzitter van het Bijzonder Comité. Daarbovenop heb ik ook de eed afgelegd als derde schepen en kreeg ik de bevoegdheden Sociaal Beleid, Communicatie, Financiën, Feestelijkheden en Ontwikkelingssamenwerking. Ik zal ook de burgemeester vervangen bij afwezigheid.”

Na ruim beraad en overleg met mijn gezin heb ik toegezegd om mij kandidaat te stellen

“De algemene uitdagingen voor de komende zes jaar zijn om te blijven streven naar een warme gemeente waar het goed is om te leven. Dat omvat heel wat zaken: duurzame mobiliteit, een nette gemeente, ondersteuning van vrijwilligers en verenigingen, ruimte om te wonen, te werken en te ontspannen. Wat mijn individuele bevoegdheden betreft, zal ik zeker verder werken aan een goed sociaal beleid met bijzondere aandacht voor de mensen die het moeilijker hebben. Als nieuwe schepen van Financiën is het fijn om te starten in een gemeente waar de financiële toestand gezond is. Maar ik zal dit op korte en langere termijn nauwgezet opvolgen zodat de financiën ook gezond blijven. Tot slot hoop ik mijn steentje bij te dragen om de dialoog tussen de burger, het gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten verder te verbeteren. Ik ben fier dat ik samen met dit geëngageerde team het programma voor de komende zes jaar mee mag helpen bepalen.”

Sociaal engagement

Of er nog tijd overblijft voor hobby’s of activiteiten? “Ik ben geboren en getogen in Reninge en ben een sociaal geëngageerd iemand die graag met mensen samenwerkt” zegt Lieve Castryck. “Daarom wil ik mij graag actief blijven inzetten in het verenigingsleven, onder meer in het bestuur van KVLV Reninge en in het bestuur van het Jeugdvoetbal Lo-Reninge. In mijn vrije tijd lees ik graag, maar ik zoek ook graag de buitenlucht op voor een wandeling of een fietstocht. En als het kan, pik ook graag af en toe een reisje mee.”

(MVO)

Bio

Lieve Castryck werd geboren in Poperinge op 14 juli 1967. Ze groeide op in Reninge op een boerderij. Haar ouders René Castryck, intussen overleden, en Cécile Decaesteker waren landbouwers. Ze heeft nog twee zussen Ann en Trees en één broer Joost. Het secundair onderwijs volgde ze in Poperinge, toen nog het Sint-Franciscusinstituut, beter bekend als ‘de penitenten’. Daar volgde ze de richting Latijn-Grieks. Voor haar hogere studies trok ze naar de Ufsia in Antwerpen, waar ze een master in de Toegepaste Economische Wetenschappen behaalde. Lieve is gehuwd met Koen Blomme en samen hebben ze drie kinderen: Astrid, Thibaut en Louis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier