We houden van Tielt, minder van het beleid

26/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 25/01/18 om 14:08

Flashback naar oktober 2012. Revolutie! Breaking news! De twee stadskartels N-VA&Open VLD en SP.A-Groen ronden samen de kaap van de verhoopte 13 zetels en knikkeren CD&V met 12 zetels uit de meerderheid. Els De Rammelaere, de eerste vrouwelijke burgemeester van Tielt, leidt vanaf 1 januari 2013 de anti-CD&V-coalitie. De koele partners hebben een verstandshuwelijk gesloten, zonder onderhandeld en getekend bestuursakkoord. Veel plezier beleven ze er niet. Leven ze vandaag nog onder een dak, ze zijn dan toch van tafel en bed gescheiden. En dat lust de Tieltenaar niet, blijkt uit onze peiling.

Tieltenaren houden van hun stad. Daar laten ze geen twijfel over. In onze flitspeiling haalt de stad bijna 7 op 10. Het is fijn wonen in Tielt, zeggen ze. Alles is er dichtbij. Een stad met de gezelligheid van een dorp, luidt het in de commentaren. Een goed cijfer voor de stad. Maar... het stadsbestuur zelf raakt maar met de hakken over de sloot bij de inwoners. Een goede 50 procent krijgt het bestuur in de peiling. Te weinig communicatie, verkeerde keuzes bij de besparingen, verkeer dat vastloopt...
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!