Wachtlijst voor volkstuintjes op provinciedomein blijft groeien

Ilse Naudts

Wie een volkstuintje wil bemachtigen op provinciedommein Tillegembos moet daarvoor 6 jaar wachten. Op de wachtlijst staan ondertussen 66 mensen.

Raadslid Gerda Schotte (Groen) vroeg in de provincieraad of er bij de ontwikkeling van het domein Fort van Beieren ook volkstuintjes zouden kunnen ingepland worden. “Op die manier kunnen we de wachttijd, die tot voor kort zo’n vijf jaar bedroeg, misschien inkorten”, suggereerde ze.

Wachtlijst voor volkstuintjes op provinciedomein blijft groeien

Gedeputeerde Guido Decorte (CD&V), bevoegd voor provinciedomeinen, liet weten dat de vraag naar volkstuintjes zelfs groter geworden is en dat er vandaag 66 personen op de wachtlijst staan waardoor de wachttijd ondertussen zes jaar is. “Wij onderzoeken in het gebied Fort van Beieren zeker de mogelijkheid of volkstuintjes ook daar levensvatbaar zijn. Ook in domein Wallemote in Izegem is er al vraag om een deel van het gebied ter beschikking te stellen voor volkstuintjes.”

“In Brugge werken we samen met het stadsbestuur om zoveel mogelijk te beantwoorden aan de wens van de mensen om te kunnen tuinieren op openbaar domein, of dat nu stedelijk of provinciaal is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier