"Vriendschap in de politiek is erg zeldzaam"

29/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 28/12/17 om 13:18

Dé figuur die in Izegem in 2017 het nieuws heeft gemaakt, is zonder twijfel Kurt Grymonprez. De doorgewinterde politicus nam in mei ontslag na de vermeende 'stenenaffaire' en keerde zich zelfs even helemaal af van de politiek. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ondertussen timmert het voormalige boegbeeld van SP.A aan een eigen politieke beweging. "Ik voel gewoon dat de Izegemnaar me nog steunt", zegt hij.

Er trok midden mei een politieke aardbeving door Izegem. Eentje van minstens acht op de schaal van Richter, met in het epicentrum Kurt Grymonprez (48), al 23 jaar lang een gerespecteerd politicus en schepen voor SP.A. De man nam van de ene dag op de andere ontslag, nadat het verhaal de ronde deed dat hij aan stadsdiensten zou gevraagd hebben om een partij stenen bij hem thuis af te leveren. Die beschuldigingen kan Kurt nu weerleggen met enkele betaalde facturen van een externe firma, maar het kwaad is geschied: een politieke carrière van ruim twintig jaar werd in een vingerknip weggespoeld.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!