Voorzitter KFC Moerkerke Filip Babylon treedt op als onafhankelijke op CD&V-lijst

Filip Babylon. (Foto PDV)
Redactie KW

Huidig burgemeester en lijsttrekker Joachim Coens maakt twee nieuwe namen bekend op de CD&V-lijst. Nathalie Degrande, zorgkundige bij Familiezorg en bezieler van de Facebookpagina ‘Ge ziet van Siesjele als’, en Filip Babylon, voormalig apotheker en voorzitter van voetbalclub KFC Moerkerke.

Nathalie Degrande komt uit Sijsele. Ze werkt als zorgkundige bij Familiezorg en geniet vooral in Sijsele bekendheid, onder meer als beheerder van de Facebookpagina ‘Ge ziet van Siesjele als’ waarmee allerlei nieuwtjes over de grootste Damse deelgemeente verspreid worden.

“Ook in Moerkerke konden we een sterke, nieuwe kracht overtuigen om onze lijst te versterken”, duidt burgemeester en lijsttrekker Joachim Coens. “Het gaat om Filip Babylon (65), voormalig apotheker en voorzitter van KFC Moerkerke. Hij is niet verbonden aan CD&V, staat op zijn onafhankelijkheid maar was wel gecharmeerd door ons CD&V Plus-verhaal waarbij we met positieve krachten naar de kiezer willen trekken om de handen uit de mouwen te steken voor alle Dammenaars. Ook hij beseft dat er ons grote uitdagingen wachten en wil meewerken om deze te realiseren.”

Nog meer verrassende namen binnenkort

“In contacten met burgemeester Coens vertel ik hem al jaren dat partijpolitiek niet echt thuis hoort bij het besturen van een gemeente of stad”, vertelt Filip Babylon. “Ik apprecieer nu dat CD&V haar lijst openstelt voor niet-partijgebonden mensen. De politiek boeit me al vele jaren maar door te weinig tijd of het feit dat ik het niet opportuun vond om me als dorpsapotheker politiek te outen, durfde ik de stap niet zetten.”

“Nu ik met pensioen ben, heb ik wel die tijd en die vrijheid. Als voorzitter van een voetbalvereniging heb ik enerzijds de politici leren appreciëren maar anderzijds merkte ik ook zaken op die toch echt wel beter zouden kunnen. Nu neem ik dus een engagement op om mijn ervaringen en capaciteiten ten dienste te stellen van de gemeenschap. Sport is uiteraard mijn stokpaardje maar meer in het algemeen hecht ik belang aan het goed gebruiken van middelen en accommodatie.”

Coens laat verstaan dat er nog andere verrassende namen op de lijst zullen komen, zelfs uit groene hoek, maar laat verder nog niet in zijn kaarten kijken. “De komende weekends starten we wel met een ‘uitbraakactie’. Dit wil zeggen dat we met onze mandatarissen en kandidaten naar de mensen toe stappen. We doen huisbezoeken in alle woonkerken en gaan luisteren wat er echt leeft bij de mensen”, verduidelijkt Coens. (PDV)