Voorzitter Filou Oostende reageert op aantijgingen van N-VA-lijsttrekker

Voorzitter Johan Verborgh (midden) stelde enkele weken geleden de nieuwe sponsor voor. © RUDY DECLERCK
Redactie KW

Voorzitter Johan Verborgh van Filou Oostende reageert op de brute aantijgingen van Bjorn Anseeuw (N-VA) naar Johan Vande Lanotte.

“Als club willen wij ons uitdrukkelijk distantiëren van dit politieke steekspel, maar aangezien de club met deze berichten aangevallen wordt, moet ik hier toch kort één en ander rechtzetten”, opent Johan Verborgh zijn reactie.

“De Versluys|Dôme werd gebouwd in het kader van een publiek-private samenwerking. Het stadsbestuur bracht de grond in, maar geen geld. In al die jaren is dat zo gebleven. De cvba die de zaal beheert, is zelfbedruipend, onder andere door de inspanningen van het bestuur, de personeelsleden en de vrijwilligers van onze club. Er is nu een bedrag van 350.000 euro voorzien voor noodzakelijke veiligheidswerken en dat is het enige bedrag dat in twaalf jaar vanuit het stadsbestuur geïnvesteerd wordt.”

“Voor het overige kan ik enkel bevestigen dat er nooit vergoedingen zijn betaald aan Johan Vande Lanotte”, zegt Verborgh ook. “Er is in het seizoen 2011 -2012 door hem een kost ten laste genomen voor 31.000 euro en een deel daarvan, 9.000 euro, is terugbetaald.”

Verborgh besluit dat hij de verkiezingskoorts begrijpt, maar dat Filou Oostende hierin niet betrokken wil worden.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier