Vooruit Politiek Platform strikt zoon van stichter Volksunie

Initiatiefnemers Marniek De Bruyne en Geo Verstichel. © JVGK
Axel Vandenheede

Vanavond stelde Vooruit Politiek Platform op een persconferentie de mensen voor die zich al aansloten. Daarbij een aantal bekende Vlamingen.

Een van hen is Wim Jorissen uit Mechelen. Zijn vader was een van de stichters van de Volksunie. Zelf is Jorissen gewezen schepen voor N-VA, de partij die hem in 2015 aan de deur zette.

Andere bekende namen zijn Patrick Grootjans, jarenlang een boegbeeld voor SP.A in Tienen, en Antoine Denert, de man met de baard die 30 jaar lang burgemeester was van Kruibeke.

Recht Door Zee

In West-Vlaanderen was was al bekend dat Kortrijk Vooruit en Harelbeke Vooruit door respectievelijk het duo Geo Verstichel-Marniek De Bruyne (ook de opstarters van het platform) en Jacques Maelfait worden getrokken.

Vanuit Oostende sluit de partij Recht Door Zee van Georges Casteur en Marc Casier zich aan bij Vooruit. Vanuit Bredene is dat Neutraal, waarbij Bart Cattoir de contactpersoon is. In Koksijde start gemeenteraadslid en zakenman Elwin Van Herck Vooruit Koksijde op.

Vooruit Politiek Platform strikt zoon van stichter Volksunie

8 gemeenten

Uit Izegem sluit ViZie zich aan, uit Staden is dat Koen Demonie. In Tielt, tot slot, vindt Vooruit weerklank bij Iedereen Tielt van voorzitter Claude Taelman, een lokale partij van aantal ex-Open Vld-leden. In totaal telt Vooruit Politiek Platform al leden uit 8 West-Vlaamse gemeenten en in ruim 30 Vlaamse gemeenten. De initiatiefnemers Geo Verstichel en Marniek De Bruyne maken zich sterk dat er de komende maanden nog veel gemeenten bij zullen komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier