Voormalig commissaris Jean-Paul Cannaert komt op voor Open VLD PLUS in Brugge

Jean-Paul Cannaert. © Davy Coghe
Redactie KW

Commissaris Jean-Paul Cannaert is nog maar sinds 1 januari met pensioen bij de Brugse politie, maar al meteen komt er een nieuwe uitdaging aan. Cannaert zet zijn eerste stappen in de politiek en schaart zich achter het verhaal van Open VLD PLUS in Brugge.

Jean-Paul Cannaert vindt na zijn carrière als commissaris zichzelf het best terug in de ideeën van kandidaat-burgemeester Mercedes Van Volcem. “Mijn belangrijkste aandachtspunten zijn een respectvol personeelsbeleid in Brugge, een rechten- en plichtenverhaal binnen onze maatschappij en een Brugse mobiliteit op maat van iedereen”, vertelt Jean-Paul in een persbericht. Open VLD PLUS staat volgens Cannaert voor politieke vernieuwing. Transparante, moderne en eenvoudigere systemen zijn belangrijk om een stad te besturen, klinkt het.

De 61-jarige Jean-Paul Cannaert, die gehuwd is met Martine Vandendriessche, neemt heel wat professionele ervaring mee naar het politieke niveau. Cannaert pleit voor een integraal veiligheidsbeleid gestoeld op een gemeenschapsgerichte politiezorg. “We moeten in Brugge naar een integratieverhaal gestoeld op rechten en plichten en met respect voor de fundamentele waarden van onze maatschappij. In de uitgangsbuurten moet de veiligheid omhoog en de drugsproblematiek moet in Brugge omlaag.”

Het personeelsbeleid moet volgens Jean-Paul Cannaert dan weer zorgen voor een professionele begeleiding met betrokkenheid naar alle medewerkers van Brugge toe. En voor elke Bruggeling, en de jeugd in het bijzonder, moet er meer en goedkopere sportinfrastructuur uitgebouwd worden.