Voorlopig geen hoge omheining rond vierde voetbalveld in Ingelmunster

SPA+-voorzitter Dries Couckuyt (links) en raadslid Kurt Soenens aan de omheining met achteraan de vijver. © FODI
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad vroeg SP.A+-raadslid Kurt Soenens om een hogere omheining te verkrijgen langs het vierde voetbalveld in Ingelmunster, aangezien de ballen over de kleine omheining in de vijver belanden.

“Tussen het terrein en de vijver staat wel een omheining, maar die is maar twee meter hoog. Daardoor gebeurt het heel vaak dat er een bal overgaat en in de vijver belandt. Dit vormt een veiligheidsrisico“, zegt Kurt Soenens. “Al verschillende keren werd ik aangesproken door een aantal voetbalclubs die gebruik maken van het terrein. Ook jeugdploegen spelen dikwijls op dit terrein. Tijdens trainingen – maar ook tijdens wedstrijden – belandt de bal vaak in de vijver. De bal uit de vijver halen is niet zonder gevaar. Terwijl iemand de bal gaat halen, gaat de wedstrijd of de training natuurlijk gewoon door met een andere bal. Mocht er iets gebeuren met de ballenhaler, dan bestaat het risico dat dit pas laat wordt opgemerkt. Dat is een serieus veiligheidsrisico, maar dat risico kan vrij eenvoudig worden opgelost door een hogere omheining te plaatsen.”

Schepen van sport Jan Rosseel (N-VA) stond in zijn reactie stil bij de opmaak van het beleidsplan en de toekomstige investeringen op en rond het gemeentelijk sportpark. “We hebben de ambitie om een nieuw zaaldeel op te richten, maar ook om te bekijken of andere infrastructuren zoals omheiningen en verhardingen kunnen aangepakt worden, indien dit nodig en verantwoord blijkt”, zo sprak hij. “Wat uw specifieke vraag betreft, kan ik melden dat de huidige situatie reeds meerdere tientallen jaren ongewijzigd is en dat er hieromtrent ook nooit grote problemen werden gemeld. Ik zal uw vraag wel opnemen in de toekomstvisie voor het volledige sportpark.”

SP.A+-raadslid Kurt Soenens drong nog even aan omdat men dit kan vermijden voor er iets zou gebeuren. Schepen Jan Rosseel reageert : “Ik denk aan de veiligheid. Er werden al paaltjes rechtgezet, de hoofdpoort werd ook afgesloten.” Enigo Vandendriessche (SP.A+-raadlid) zei dat hij die maatregelen enkel maar kon toejuichen. “Maar voor verhoging van vangnetten moet je toch niet een beleidsplan of nieuw zaaldeel afwachten. Dat is iets dat toch vlug kan gebeuren.” Schepen Rosseel besloot: “Zoals ik zei, ik zal het meenemen in de toekomstvisie.”

(PADI – Foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier