Vond Gwendolyn Rutten inspiratie voor de verkiezingscampagne van Open VLD in… Mesen?

© BELGA
Redactie KW

De slogan waarmee Open VLD straks naar de kiezer trekt luidt ‘Gewoon doen’. Volgens sommigen zouden de Vlaamse liberalen de mosterd gehaald hebben bij de Nederlandse VVD, maar mogelijk vond Open VLD eerder inspiratie in West-Vlaanderen!

Niets van, zegt Sandy Evrard, de liberale burgemeester van het pittoreske Mesen. “Wij gebruikten die slogan al voor de verkiezingen van 2012. Het is misschien toeval, al durven we daar wel wat aan te twijfelen.”

Open VLD trapte woensdag de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober af in een loods in Huldenberg. Niet eindeloos palaveren maar ‘Gewoon doen’, klonk het. “Met de handen uit de mouwen en de voeten op de grond”, sprak voorzitster Gwendolyn Rutten.

Vond Gwendolyn Rutten inspiratie voor de verkiezingscampagne van Open VLD in... Mesen?

Mooie slogan, denkt de Mesense lokale liberale partij MLM van burgemeester Sandy Evrard. Volgens hem gebruikte zijn partij dezelfde slagzin al voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Toeval is dat niet, meent Evrard. “Enkele maanden geleden kwam Gwendolyn langs in de kleinste stad van het land, om de lokale afdeling te bezoeken en te horen hoe die de verkiezingen aanpakt”, vertelt hij. In Mesen – een kleine faciliteitengemeente in de Westhoek met een duizendtal inwoners – zwaaien de lokale liberalen al decennialang de plak. “De succesformule is simpel: luisteren naar de mensen, je niet boven maar tussen de mensen stellen en er gewoon voor gaan en veel werken. Kortom: gewoon doen!”

De Mesense burgervader is blij dat hij op die manier toch enige invloed heeft gehad in Brussel. “Ik denk dat ze de boodschap heel goed heeft begrepen. Het was een aangename verrassing dat wij vanuit de verre Westhoek toch enige impact op ‘Brussel’ kunnen hebben en onze simpele ideeën en boerenverstand een weerslag hebben nationaal.”

Hij nodigt de Open VLD-top uit om de campagne ook in Mesen officieel af te trappen. “Moesten ze hun officiële campagne ergens ten volle willen lanceren, dan zijn ze hier meer dan welkom. Niet enkel de inspiratie voor hun verkiezingsslogan, maar ook een van de weinige overgebleven blauwe eilanden in Vlaanderen.”

(BELGA)