Volledig nieuw bestuur voor N-VA Wevelgem

© SLW
Stefaan Lernout

Dominique Geenens is de nieuwe voorzitter van N-VA Wevelgem. Stanislas Masureel wordt de ondervoorzitter. Ook de andere bestuursfuncties krijgen een andere invulling. Voor de gelegenheid werden ook de kandidaten voor de Vlaamse en Nationale verkiezingen voorgesteld. Henk Louf en Charlotte Bonte hopen een vervolg te breien aan het goed resultaat dat ze behaalden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De nieuwe voorzitter Dominique Geenens (46) woont in Wevelgem, hij is zelfstandig bedrijfsjurist. Hij sloot zich ruim twee jaar geleden aan bij de N-VA en deed mee aan de lokale verkiezingen vanop de zevende plaats. Ondervoorzitter Stanislas Masureel (35) woont ook in Wevelgem en is sinds 1 januari kabinetsmedewerker voor de N-VA fractie in Menen. Daarvoor was hij ruim drie jaar lang actief op het nationale N-VA partijsecretariaat. Aline Deroose wordt secretaris, Ilse Vandenbulcke penningmeester, Amand Bossuyt is de nieuwe ledenverantwoordelijke, Michaël Behaeghe staat in voor sociale media en de website, Sara Vilain is de jongerenverantwoordelijke.

Nationale verkiezingen

De partij stelde meteen ook zijn twee kandidaten voor die op 26 mei deelnemen aan de verkiezingen: Henk Louf op plaats 9 voor de Kamer en Charlotte Bonte als tweede opvolger voor het Vlaams Parlement.

Henk Louf (52) uit Wevelgem is zaakvoerder van kledingzaak Isola Fashion. Hij behaalde bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen als lijsttrekker net geen 1200 voorkeurstemmen. N-VA wil dit succes ook verzilveren in Brussel.

Charlotte Bonte (46) woont in Moorsele en is zelfstandig thuisverpleegkundige. Ook zij behaalde in de afgelopen verkiezingen een mooi resultaat. Als nieuwkomer in de lokale politiek werd zij vanop de voorlaatste plaats meteen verkozen tot gemeenteraadslid.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier