Volgend jaar Lokaal Loket Kinderopvang in Lichtervelde?

N-VA-raadslid Sofie Steurbaut. © Kurt
Redactie KW

Sofie Steurbaut (N-VA) haalde in de gemeenteraad maandag aan dat Lichtervelde nog geen Lokaal Loket Kinderopvang heeft, hoewel dat sinds 2014 verplicht is en de buurgemeenten wel al over zo’n loket beschikken.

“Een Lokaal Loket Kinderopvang (LLK) zou nochtans heel nuttig kunnen zijn voor de inwoners van onze gemeente: het maakt de zoektocht van (aanstaande) ouders naar kinderopvang eenvoudiger, want er is één centraal aanspreekpunt, dubbele inschrijvingen worden onmogelijk en wachtlijsten worden tot een minimum beperkt. Bovendien krijgt de gemeente een duidelijk zicht op zowel vraag als aanbod wat kinderopvang betreft”, aldus Sofie Steurbaut.

“Ook zal de Vlaamse overheid in de toekomst steeds meer belang hechten aan de cijfers van dit loket. We zouden dan ook graag de goedkeuring vragen om het LLK ten laatste tegen februari 2019 in werking te doen treden.”

Ook SOMM was voorstander van het voorstel. Johan Vandenbussche: “Dit zou zeker een goede zaak zijn. Het loket zou perfect passen binnen het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK).”

“We juichen dit initiatief zeker toe, het was trouwens al een van de actiepunten in ons meerjarenplan“, aldus schepen Steven Bogaert. “Het thema werd onlangs ook besproken op de bijeenkomst van het LOK, maar het project werd toen negatief geëvalueerd door Kind en Gezin, dus we wachten nog op nieuwe richtlijnen.”

Die richtlijnen worden verwacht tegen eind 2018. Het bestuur besloot dan ook gezamenlijk om nog tot dan af te wachten en het punt in december opnieuw te agenderen.

(JVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier