Vleteren Actief pakt uit met volledige lijst

Redactie KW

De nieuwe politieke partij Vleteren Actief heeft een volledige lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zij nemen het op tegen de Landelijke Volkspartij van burgemeester Stephan Mourisse.

Eerder waren al de namen bekend van lijsttrekker Marion Vermander, Jonas Vanderhaeghe op 2, Christophe Vandeputte (3) Virginie Batteu (4), Marleen Clarysse (12), Wendy Catteeuw (9), Dirk Sucaet (11) en Luc Derdaele als lijstduwer.

Nieuw in de politiek is Sabine Struye (46), nummer 5 op de lijst, gehuwd met Jan Verhaege en mama van Mathijs, Stijn, Stefanie en Melanie. Sabine is een thuiswerkende strijkster. Daarnaast werkt ze nog deeltijds in een bloemenzaak waardoor ze erin geslaagd is haar hobby gedeeltelijk om te zetten naar haar beroep.

Ellen Huyghe (32) uit Oostvleteren, is ook een nieuwkomer en staat op 6. Ze is gehuwd met Nico Vandenberghe, is mama van Aike, Auke en Nicola en plusmama van Noah. Ze werkt als zorgkundige in wzc Huize Proventier.

Een andere debutant op politiek vlak is Franky Pluym (36). Hij staat op plaats 7, woont in Oostvleteren en is regent Fysica-Wiskunde in het Poperingse college. Hij is gehuwd met Kim Ouvrein en papa van twee kinderen (5 en 7 jaar). Franky is vooral gekend als regionale zanger. Geregeld kan je hem terugvinden op allerhande podia voor verschillende gelegenheden. Daarnaast is hij ook speler bij de toneelgroep De Boskanters.

Kristof Dejonckheere (41), op plaats 8, is landbouwer in Oostvleteren en is dan weer geen vreemde meer in de politiek. Kristof, gehuwd en vader van 3 kinderen, zit reeds 15 jaar in de gemeenteraad en is ook lid van de kerkraad van Oostvleteren. Kristof is tevens gekend als volwassen begeleider van Chiro Pimpernel Vleteren. Hij wil zich verder inzetten voor de gemeente en tonen dat politiek ook anders kan.

Op plaats 10, een ander bekend politiek gezicht: Nathalie Parret (46). Nathalie (vorige keer lijsttrekker bij de CD&V) is een geboren Westvleternaar en baat daar een land- en tuinbouwbedrijf uit met varkens en serres waar ze zich specialiseert in het kweken van gezonde groenten. De rest van haar tijd vult ze in met het doorbrengen van quality time met haar gezin en familie met haar partner Marnix Allemeersch, haar drie zonen Robin (24), Steven (22), Jelle (10), en plusdochter Sylvie (29).

Lijsttrekker Marion Vermander: “Momenteel zijn er wat speculaties in omloop die doen uitschijnen dat Vleten Actief de nieuwe naam zou zijn voor CD&V, wat incorrect is. Vleteren Actief werd opgericht als volledig onafhankelijke partij zonder enige verbondenheid met een nationale kleur. Onze partij bestaat uit een groep mannen en vrouwen elk met hun eigen overtuigingen waaronder ook enkele oud-leden van CD&V Vleteren.”

(AHP)