Vlaams Belang wil Vlaamse jobs redden : “Sociale dumping moét stoppen”

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vlaams Belang voerde vandaag actie aan de poorten van Jonckheere VDL in Beveren-Roeselare. Aan de namiddagploeg die de fabriek verliet, deelden mandatarissen en militanten pamfletten uit.

“De toevloed van goedkope arbeidskrachten uit Oost- en Zuid Europa zorgt voor massaal banenverlies in Vlaanderen”, zegt Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin. “Vlaamse werknemers worden uit de markt geprijsd of dienen hun lonen naar beneden bij te stellen. Deze sociale dumping moet stoppen.”

De cijfers tonen volgens het Vlaams Belang aan dat het vijf voor twaalf is. Sinds 2011 gingen er in de bouw bijna 13.000 banen verloren, terwijl het aantal buitenlanders er verviervoudigde. Niet omdat er minder werk was, wel omdat lageloonarbeiders uit het Oostblok gestaag hun plaats innemen. Maar ook in de transport-, vlees-, bewakings- en schoonmaaksector vloeit er sociaal bloed. Polen, Tsjechen, Slovaken, Bulgaren en Roemenen zijn er eerder regel dan uitzondering”.

“Eigen arbeidsmarkt beschermen”

Vlaams Belang wil niet alleen dat de pakkans wordt verhoogd voor buitenlandse lageloonarbeiders die bij ons onwettig aan de slag zijn, de partij gaat ook nog een flink stuk verder : “Wij vinden dat elk land opnieuw het recht moet krijgen om zijn eigen arbeidsmarkt en sociale zekerheid te beschermen”, zegt Stefaan Sintobin. “We willen zélf opnieuw kunnen bepalen wie onder welke voorwaarden ons land binnenkomt”.

Werk aan de winkel dus voor de Europarlementariërs van Vlaams Belang en gelijkgezinden uit andere landen. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier