Vlaams Belang Oostkamp trekt met vijfpuntenplan naar de kiezer

De acht kandidaten van de Oostkampse Vlaams Belang-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. © PH
Redactie KW

“Zoals we vreesden, kunnen we net zoals in het verleden geen volledige lijst voorleggen. Er zijn zelfs een stuk minder kandidaten dan de vorige keer. Het feit dat er tijdens de vorige verkiezingsronde twee mensen uit hun vakbond gezet zijn, heeft onze leden doen twijfelen”, vertelt lijsttrekker Dieter Van Parys.

“Ook de schrik om door hun werkgever hierop beoordeeld te worden, zit er dik in. Vandaar ook mijn enorm respect voor de acht personen op onze lijst: naast mezelf zijn dat Annie Sintubin, Jean-Pierre Fraeyman, Kristien Verbelen, Peter Haeyaert, Tania Hoys, Sofie Bruyninckx en Eric Dumarey”, aldus Dieter Van Parys.

Onze campagne zullen wij zoveel mogelijk via sociale media voeren. Oostkamp vervuilen met duizend borden, daar doen we niet aan mee. Wij zullen ook persoonlijke reclames beperken en gaan in groep naar de kiezer. In tegenstelling tot andere partijen, waar alles draait om de voorkeurstemmen, gaan wij voor een ideaal”, aldus de lijsttrekker.

Het vuur aan de schenen

“We hopen dat onze inzet van de voorbije legislatuur wordt beloond. Een sterke oppositie die het vuur aan de schenen durft leggen bij de meerderheid, is ook in Oostkamp meer dan nodig. In het verleden waren wij de enigen die ‘neen’ durfden zeggen en we zullen dat blijven doen. Neen aan ondoorzichtige beslissingen, neen aan de vervuiling van het straatbeeld in al zijn facetten, neen aan criminaliteit en neen aan de verloochening van onze identiteit.”

Vlaams Belang stelt voor Oostkamp een vijfpuntenplan voor. “In plaats van de wollige campagne 2030 zou de gemeente beter de razendsnelle evolutie van de digitale ontwikkeling als uitdaging zien. Ze moet antwoord bieden op de leegstand van winkels, sociale contacten aanwakkeren en iedereen toegang geven tot het ‘net’ . Via oude kanalen van partijgebonden belangengroepen wordt een rookscherm opgehangen via 2030. Te veel vergunningen, subsidies en toelagen worden beslist in het college”, klinkt het.

Multiculturalisme niet promoten

“Verkeersveiligheid, onderhoud van fietspaden, slecht aangeduide wegenwerken en uitblijvende investeringen zijn niet echt het uithangbord van de zogezegde strafste gemeente. Men roept overmacht in door de hogere overheden, maar dat blijkt plots geen belemmering meer te zijn in het verkiezingsjaar. Het multiculturalisme promoten, is geen taak van de gemeente. We pleiten ook voor de afschaffing van geldelijke steun aan bedenkelijke organisaties zoals 11.11.11., Oxfam en andere ngo’s met een dubbele agenda. De gemeente maakt beter werk van logistieke en financiële steun aan inwoners van Oostkamp die ter plaatse de armen steunen”, besluit Dieter Van Parys.

(PH)