Vlaams Belang en Voorpost protesteren met voetzoekers tegen gebedshuis

Met de actie voor de gemeenteraad geven Vlaams Belang, Voorpost en enkele buurtbewoners aan liever geen gebedshuis te zien in Harelbeke. © LLV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Buurtbewoners verzetten zich al langer tegen de mogelijke komst van een gebedshuis in Harelbeke. Voor aanvang van de gemeenteraad maandagavond hielden Vlaams Belang en de rechtse beweging Voorpost een korte actie. Om hun woorden kracht bij te zetten, gebruikten de actievoerders rookbommetjes en voetzoekers. De Harelbeekse vzw Bader diende al meermaals een aanvraag in om een villa langs de Kortrijksesteenweg in te richten tot ontmoetingsplaats voor moslims uit de regio.

De Harelbeekse moslimgemeenschap Bader blijft proberen om een geklasseerde villa aan de Kortrijksesteenweg om te bouwen tot ontmoetingsplaats annex gebedshuis. Een 80-tal buurtbewoners tekenden al beroep aan bij de provincie. Op dinsdag 23 april 2019 vindt een hoorzitting plaats bij de beroepsinstanties van de provincie West-Vlaanderen.

“Om de politiek wakker te schudden, houden we een korte actie voor de aanvang van de gemeenteraad in Harelbeke”, aldus Wouter Vermeersch, provincieraadslid voor Vlaams Belang. Om de actie kracht bij de zetten werden ook rookbommen en voetzoekers gebruikt. De groep scandeerde bij aanvang kreten zoals ‘Geen moskee in onze stad’ en bij het binnenkomen van de raadsleden ‘Linke ratten, rol uw matten’.

Vlaams Belang en Voorpost protesteren met voetzoekers tegen gebedshuis
© LLV

Opvallend was ook de vertegenwoordiging van buiten de provincie. Zo onder meer Voorpost en een tiental manifestanten uit Oost-Vlaanderen, uit Antwerpen en het Brusselse. Van de buurtbewoners waren slechts enkelingen aanwezig.

Bij de protestactie werden ook voetzoekers en rookbommetjes gebruikt.
Bij de protestactie werden ook voetzoekers en rookbommetjes gebruikt.© LLV

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

Vlaams Belang en Voorpost protesteren tegen Harelbeeks gebedshuis

In Harelbeke bliezen Vlaams Belang, Voorpost en enkele buurtbewoners maandagavond verzamelen om te protesteren tegen de mogelijke komst van een gebedshuis in de stad. Volgende week dinsdag buigt de Provincie zich over het beroep tegen de vergunning.

https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/politiek/vlaams-belang-en-voorpost-protesteren-met-voetzoekers-tegen-gebedshuis/article-normal-370421.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Dinsdag 16 april 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/276134076607115/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier