Vlaams Belang Brugge roept Pol Van Den Driessche op om cordon sanitaire te doorbreken

16/09/18 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:29

De Brugse afdeling van Vlaams Belang stelde zondagvoormiddag de volledige lijst voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Opmerkelijk was de oproep van lijsttrekker Stefaan Sintobin naar Pol Van Den Driessche van N-VA om het cordon sanitaire te doorbreken.

Vlaams Belang slaagde er in een volledige lijst - met 47 mensen dus - samen te stellen om naar de gunst van de Brugse kiezer te dingen op zondag 14 oktober. Voorzitster An Braem, die zelf de tweede plaats op de lijst inneemt gaf enkele kenmerken van de lijst mee. "Er staan maar liefst 29 nieuwe kandidaten op de lijst. En met zowel arbeiders, bedienen, zelfstandigen, invaliden, gepensioneerden en zelfs studenten vormt onze lijst een perfecte doorsnede van de bevolking", wist de voorzitster. "Bovendien zijn de kandidaten goed verspreid over het Brugse grondgebied. Vier kandidaten wonen in Zeebrugge. Met onder meer onze lijsttrekker Stefaan Sintobin als Vlaams parlementslid, ik zelf als gewezen gemeenteraadslid, Yves Buysse als gemeenteraadslid en gewezen senator, Arnold Bruynooghe als gemeenteraadslid, Ignace Lo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!