Vincent Van Quickenborne: "In Ieper hebben we met Emmily Talpe een kandidaat-burgemeester"

18/01/18 om 19:00 - Bijgewerkt om 14:41

Zes weken lang trekt Krant van West-Vlaanderen naar de Wetstraat. We brengen telkens een partijvoorzitter samen met een West-Vlaams kopstuk van die partij voor een uitgebreid gesprek over nationale en lokale politiek, hun onderlinge band en hoe ze straks West-Vlaanderen willen veroveren. Na N-VA is het deze week de beurt aan Vincent Van Quickenborne en Gwendolyn Rutten van Open VLD.

Vincent Van Quickenborne: "In Ieper hebben we met Emmily Talpe een kandidaat-burgemeester"

© Davy Coghe

"Het land heeft opnieuw goesting gekregen. Daar mogen we fier op zijn." Gwendolyn Rutten klonk deze week euforisch tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open VLD deze week. Ambitieus ook. Wij hebben met voorzitter en de burgemeester van Kortrijk over de persoonlijke ambitie van Van Quickenborne, de combinatie politiek-gezin en over de ambitieuze plannen in West-Vlaanderen, waar de partij vandaag 14 burgemeesters heeft. Ook al geven de peilingen anders aan, toch geloven Rutten en Van Quickenborne rotsvast in de kansen.

Vincent Van Quickenborne: "Oostende ligt binnen ons bereik. En Bart Tommelein heeft al gezegd: als ik echt het mandaat krijg van de mensen, dan ga ik ervoor."

Gwendolyn Rutten: "Je moet Oostende zijn fierheid teruggeven."

De pijlen zijn ook op Ieper gericht.

Vincent Van Quickenborne: "In Ieper hebben we een kandidaat-burgemeester. Het kartel CD&V/N-VA is weg, Leterme is weg. Ieper ligt helemaal open. Maar ik geloof dat wij met Emmily Talpe een streepje voor hebben."

Lees het volledige dubbelinterview in KW of op kw.be.

Lees hier meer info over de KW Extra Verkiezingskrant.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!